Kausi 2015

Saatavuus:

Timjami asustelee nykyään Eurassa.

Tiedustelut ja varaukset:

Niina Blomqvist-Järvinen
p. 045 149 2164.

Tintin Timjami


Tintin Timjami kantakirjattiin vain 4-vuotiaana Harjussa 20.10.2010 ratsastettavuuskokeella. Nuoresta iästään huolimatta se sai II palkinnon seuraavin arvosteluin:

Pisteet

9-8-7/7-8=39p, liikkeet 7, luonne 8, ratsastettavuus 15
Säkäkorkeus 137 cm, lautaskorkeus 137 cm, rungon pituus 147 cm, rinnan leveys 43 cm, rinnan ympärys 172 cm,
lautasen leveys 50 cm, etusäären ympärys 18,5 cm, kuntoluokka 4.

Lausunto

Erittäin hyvät tyypit, ryhdikäs, syvä pyöreä sopusuhtainen runko, leveästi liittyvä kaareva kaula, piirteetön säkä, pitkä lanne, pyöreä lautanen.
Etujalat hieman ulkokierteiset, käyrähköt kintereet, pystyt vuohiset, pyöreät etukaviot, takakaviot holvikkaat kaidat. ELL: esitetty hyvässä kunnossa, jaloissa ei merkittäviä rasitusmuutoksia.

Liikkeet

Etujalkojen liikkeet hieman kerivät ja takajalkojen liikkeet väljät sisäkierteiset käynnissä, hyvä yliastunta, etujalkojen liikkeet suorat ja takajalkojen liikkeet väljät juostessa, matala askel. Käynti 6: yliastunta niukka, tahdikas, puhdas, lyhyttä. Ravi 6: takoo, tahti vaihtelee, pystyy pidentämään. Laukka 7: puhdas, rento, hieman voimaton. Ratsastettavuus: kuuliainen, taipuisa, herkkä pohkeelle, joustava laukka. Luonne: kiltti, yhteistyöhaluinen, eteepäinpyrkivä.

Suvusta

Timjami on suvultaankin aito pienhevonen; emälinjalta 3. polven pienhevonen ja isä Tussarin Luonnos 139 cm ja ii. Tussari on jättänyt pieniä jälkeläisiä ollessaan itsekin melko pieni, 149 cm. Suvusta tekee mielenkiintoisen myös se seikka että orin isä, emä ja emänisä ovat kaikki kirjattu pienhevossuunnan lisäksi myös ratsusuunnalle. Timjamin on testattu kantavan hopea- ja splashed white-geeniä.

Jälkeläisistä

Timjamin varsat ovat rungoltaan sopusuhtaisia ja usealla niistä on suuret merkit. Orivarsa Hagelundin Aarre palkittiin kansallisessa poninäyttelyssä 2012 I palkinnolla, se oli rodun paras varsa ja Vuoden Voittaja II. Hagelundin Aarre on geenitestattu splashed white (SW1) -kirjavaksi. Tintin Neilikka puolestaan palkittiin 2013 Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyssä II+ palkinnolla voittaen luokkansa.